Normvervaging

Het gevolg is normvervaging. Is het normaal dat een hoogleraar bancair bijbeunt? Is het normaal dat een hoge ambtenaar zijn fiscale kennis slijt aan een accountantskantoor? Is het normaal dat een lid van het Europees Parlement verantwoordelijk voor financieel toezicht in dienst treedt van een verzekeraar? Is het normaal dat een voormalige regeringsleider commissaris wordt bij een grootbank? Is het normaal dat een parlementariër zijn termijn niet uitzit en tussentijds overstapt naar een lobbyist voor de farmaceutische sector? Is het normaal dat een journalist jijt en jouwt met de bestuurders die hij moet controleren? Is het normaal dat een niet-gepromoveerde ondernemer zich hoogleraar mag noemen? Dat politici geprivatiseerde zorgverzekeraars leiden? Dat het hoofd van de bouwlobby in de Eerste Kamer zit?Terug