Minder vakantiegeld 2016

Veel werknemers krijgen eind mei fors minder vakantiegeld dan zij in voorgaande jaren hebben ontvangen.
Dat stelt salarisdienstverlener ADP donderdag op basis van eigen berekeningen.

Dit jaar wordt bij de uitkering van bijzondere beloningen rekening gehouden met de afbouw van heffingskortingen. Er blijft dan netto minder over van het vakantiegeld.

De heffingskortingen zijn inkomensafhankelijk gemaakt en worden in stappen afgebouwd. Per 2024 vervalt de uitbetaling van de algemene heffingskorting aan de minstverdienende partner.

Met name hogere inkomens zullen minder vakantiegeld op hun rekening krijgen. Werknemers die anderhalf keer modaal verdienen (bruto 3.993 euro per maand), houden netto 242 euro minder over.

Bijzondere beloningen
Voor hen geldt dat zowel de algemene heffingskorting als de arbeidskorting lager uitvallen. Daardoor wordt er geen 42 procent, maar ruim 48 procent op bijzondere beloningen ingehouden.

Iemand die bruto 6.655 euro per maand verdient, ontvangt netto 256 euro minder vakantiegeld. En inkomens van twee keer modaal (5.324 euro) missen 204 euro aan vakantiegeld.

Iemand met een modaal inkomen van 2.662 euro, ontvangt 59 euro minder vakantiegeld. Mensen met een minimumloon van 1.502 euro gaan er niet op achteruit. Dit geldt ook voor werknemers met een maandloon van 7.986 euro.

 

Bron : nu.nlTerug